Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

lördag 28 oktober 2006

2.61 Värmen kvar

Kära dagbok!

En fin morgon. Svag vind, lite moln och +12. Som gjort för att cykla efter en pain.
Skönt med en morgontur. Synd att det inte går hemma. Eller visst, men det blir fem mil tur och retur efter brödet. Och så är det gårdagens…
Sedan gick vi till svampskogen och fick ihop två hyggliga påsar. Lunch. Dagbok!
Sedan ett försök till Belleville för simning. Jepp, öppet. I början lite slalomsim, men sen fritt och mot slutet igen lite annat folk. Tog 3.000 meter idag, man vet ju inte när man hittar en öppen hall nästa gång.
Sedan dags för lite ”fegis”-fisk dvs norsk lax. Med stuvning på färsk trumpetsvamp och lite broccoli. Till förrätt lite kycklingpaté från Gien. Vi måste besöka stället när vi far till slottet. Det var ett bra charcuteri! Som mellanbit tommen och roqueforten. Vi tyckte nog att rockisen var bäst i lördags, men den låg ju kring 18 euro, den franska emmentalern var kring 9 och tommen under det.
Var sen ut till bilen för att hämta lite papper och märkte hur varmt det blåste. Utemätaren visade +19.5. Värmen tycks fortsätta trots åskan och stormen. Såg att det är storm på väg hemåt, undrar om det är samma vi hade här. Man vet aldrig.
Tillägg i samband med överflytttningen. Tyvärr har jag inget foto av simhallen. Tänkte aldig på det då. Det blir ofta så att de platser man besöker många gånger så blir aldrig fotograferade!

Inga kommentarer: