Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

lördag 21 oktober 2006

2.50 Mellandag

Kära dagbok!
Konserten igår eftermiddag försegick alltså i en liten bykyrka några kilometer mot Loire. Det var en fyrtiomannaorkester, med några damer, från Cosne, som var och gästspelade. Dirigenten talade i början om problem med akustiken och jag förstår honom. De kunde väl ha klarat att spela i en katedral.
Programmet var omväxlande. Började med ouvertyren till Figaros bröllop av Mozart och avslutades med Phil Collins Collections. Så tyligen spelar de honom även inne i kyrkorna. Däremellan hördes även The Middle Ages och Edith Piafs gamla örhänge: La vie en rose. Bra och omväxlande. Och till på köpet var konserten helt gratis. Fråga mig inte varför, för nog hade de varit värda en liten entreavgift. Men det passsade ju oss bra med en gratis eftermiddagskonsert så nära och bra.
--
Idag började jag dagen med att fara till St-Amand efter en baguette. Då har vi bröd även i morgon, när vi skall ut och röra på oss. Nu har vi även fina kokta ägg från sprätthönsen femhundra meter bort. De har nästan bara en stor gula, men det går ju bra det med. Trumpeterna torkar bra, så vi kunde med gott samvete gå för att samla på oss mer. Vi kommer att kunna ta dem med oss hem, om vi nu far hem igen.Idag hade vi till sist tid att planera veckan, och gå igenom vad som förväntar oss och att boka bord till några restauranger.

På eftermiddagen var det dags at ta på sig pulsmätaren för att få den att jobba lite. Lite bättre studier av kartan gav en tur på 1:49. Tre rejäla nerförsbackor och nåja tre rejäla uppför. Men vilken utsikt. Idag sken solen från en nästan molnfri himmel och jag kunde se kullar och kossor på många kilometers håll som bäst. Måste nog ta Frun med någon gång, i bil alltså.Det var lämpligt väder för turen med +19 och svag vind. De har lovat liknande väder fem dar framåt här.
Efter maten for jag för att köpa mer av de underbara äggen. Nu var det en dam, som öppnade och var även hon villig att sälja ägg. Hönsen springer fortfarande omkring på gården och i trädgården och på åkern på andra sidan vägen. De måste nog ha drygt hundra höns.

Inga kommentarer: