Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

söndag 22 oktober 2006

2.51 Mot Moulins

Kära dagbok!
Igårkväll kom grannen och bankade på dörren och skrämde upp Frun. Men det var inget farligt. Han kom med två stycken vackra gräsänder. Skjutna men ännu med fjäderdräkten på. Han tipsade om att ett dygn i frysen, så går det lätt att plocka fjädrarna. Jag hoppas att han har rätt.
Så nu är det bara att fundera på vilket vin som passar till och vad man skall koka dem i. Jag tror att en vit bordeaux, skulle mildra smaken lite och kanske en Lalande-de-Pomerol kunde passa till. Han förklarade även att man kunde fylla dem med champinjoner. Det är ju inget problem, snarare ett måste att ta mer från frysen.
Idag skall vi fara till Moulins. En stad med drygt 25.000 innevånare, katedral och gammalt centrum. I närheten ligger även två små städer med osedvanligt vackra kyrkor. Vi hoppas även hinna besöka dem. Moulins ligger ca 1,5 timmar söderut. Vi kommer att köra förbi Chatité-sur-Loire och Nevers, men inte över Loire denna gång.
Teet börjar nu vara klart och de finna äggen koktes redan igår för att spara lite tid på morgonen. Grannhunden skäller på gården och Frun torde vakna vilken sekund som helst.

Inga kommentarer: