Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

lördag 20 oktober 2007

5.8 Vinfestival & konsert i Carcassonne


Staty på torgel där festivalen hölls i dagarna fyra.

Hälsningar från Carcassonne

Nytt besök i Carcassonne. Denna gång är det bland annat vinfestivalen som drar. Nå den är i dagarna tre, men idag är det även en konsert. Vi börjar med att bekanta oss lite med årets viner. Såg sen att det är helt enkelt så att det är den tredje torsdagen i oktober som de har sin premiär här längre söderut. Vi avsmakade vin de Pays, Cabardes, som ligger norr om C, Malepere, som ligger mellan oss o Carcassonne, något med Carcassonne i namnet och som jag inte ens hittar i min vinbok och en del druvspecifika viner på Merlot, Chardonnay och Sauvignon, som ju då automatiskt blir Vin de Pay d’Oc. Frun noterar att det nog var trevligare att vara på vinfestival i Chablis förra året då vi enbart fick testa Chablis Premiere Cru. Men å andra sidan är nog Carcassonne betydligt intressantare än staden Chablis. Man kan inte få allt här i världen.
Konserten var en lite överraskning Hade förväntat mig några solister och kanske en lite orkester och så blev det en dam, som spelade piano och en kör på 40 pers. Fint sjöng de, men vi lyssnar ju inte så mycket på operetter hemma heller. Lite för modernt. I början en del Offenbach, men blev bättre mot slutet då de hade en del av Johann Strauss Pär, som de säger här. En omväxlande och solig dag i alla fall.

Hälsningar S

Inga kommentarer: