Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

tisdag 30 oktober 2007

5.13 Dag att flytta tandborstarna söderut igen!

Hej!

Vi märkte när vi var till Prades att vi gillade bergen. Hade tänkt ta en tur till Andorra, som ingen av oss sett, men konstaterade även att det även om det är ca 8 mil fågelvägen och 13 mil väg-vägen så tar det 2,5 h dvs 3 h. Det blir för lågnt att köra t/r på en dag.

Så vi har kommit på att vi kan köra olika vägar till o från Andorra, men gör det på två dagar dvs vi övernattar i Andorra. Hade tänkt göra det senare i veckan men prognosen säger att det är varmt dvs +14 i morgon och +5 på tordag. Så vi far i morgon och kommer tillbaks på tisdag.
Så det är bara att packa tandborste, vinterkläder och lite annat. Tyvärr vet vi inte så mycket om Andorra mer än att det är på drygt 2.000 meters höjd, de har ca 20.000 innevånare, ingen egen valuta men kör med Euro och, ja inget jordbruk och lever längst i Europa. Om det finns nåt samband vet jag inte. Men om tolv timmar är vi på väg och om 14 timmar är vid där. Vi planerar att komma vid 12-tiden.

So long så länge!

hälsningar S

Inga kommentarer: