Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

torsdag 11 oktober 2007

5.3 Byn där vi bor


Byn där vi bor. Dock taget lite senare!

Hälsningar från Villan

Idag fungerar internet. Igår fungerade inte internet. I förrgår fungerade…
Nåja efter många om och men, så har jag tillgång till just nu fungerande internet i ett annat hus, som vår hyresvärd har. Vi håller tummarna.
Så om vi tar denna vistelse från början så bor vi i en liten by på en kulle i en dal mellan många högre kullar. Hemma bor vi i en by med ett jättehögt berg på 50 meter. Där har man byggt ett fint utsiktstorn på ca 15 meter och därifrån ser man milsvitt omkring. Om man här skulle bygga ett torn på 50 meter skulle man inte se en meter längre. Gissa varför?
Nå i söndags när vi var på svampjakt så körde vi efter att ha kommit ner från byn ca 7 km uppåt och när vi kommit en mil bort klev jag upp på ett berg på 772 meter. Vi bor på ca 300 meter.
Högst i byn o mitt i byn kan man se en kyrka. I samma hus – formellt sett – finns byns lilla bar, som är öppen på torsdagar och fredagar. Sedan har vi ett mobilt boulangeri, som kommer ca 11.30 varje dag, där man även får köpa bakelser. På tisdagar och fredagar har vi ett ambulerande charkuteri. Varje eftermiddag har vi en fast post, och vid 10.30-tiden får vi vår post. Det är ungefär vad som finns här, där det bor ca 250 pers. Eller borde bo. Många bor på annat håll, ex våra grannar är från Sverige och Norge, det första paret vi mötte då vi sökte huset var från England osv.
Vi kom till vårt hus, genom att följa GPSn och köra mellan två hus där gränden var så smal att jag måste vika ihop backspeglarna för att komma vidare. Vi kunde köra vidare från huset, men det vågar jag inte. Vår infart var enkelriktad, men det finns två andra gränder ut. En åt norr och en åt syd, där vi dock måste köra vidare till ett litet mikrotorg för att svänga bilen och köra tillbaks. Alternativet är att svänga ca 320 grader och jag har inte hittat knappen, ”vik bil” ännu. Liksom Stockholm saknar byn en ringväg, så det gäller att välja rätt i backen.
Men vi trivs jättebra och om internet fungerar i fortsättningen så kommer jag att kunna skicka mer vykort, som ni märker med å,ä, och ö!
Vi bor i ett hus, som vi kallar villa och därför kallar vi för enkelhetens skull platsen här för villan. Den borde kunna ses på bilden. Vi har en terrass mot öster och kan njuta av solnedgången. Lunchen kan vi för tillfället äta ute och middagen om vi kommer hem i tid. Denna vecka har maxtemperaturen varit kring +22. Någon frost har vi inte haft.


Hälsningar S

* När vi far från byn på morgonen

Inga kommentarer: