Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

tisdag 9 oktober 2007

5.2 Installerade men annu ingen internet

Halsningar fran Limoux



I tisddags var vi och tittade pa ett gammalt forsvarstorn i Arques, kqnt fran Helig graal, heligt blod. Kollade in Rennes-de-Bain, et spa med anor fran romersk tid och som fatt sitt namn efter Ludvig den heliges mamma, som ofta frekventerade stallet i borjan av 1200-talet.
Sedan var vi mer eller mindre hemma onsdag o torsdag eftersom internet skulle installeras. Mojangen kom inte forran pa fredan, och med sa langa forklaringar pa franska att jag inte vagrade gora not.
Pa fredagen var vi till spaet och simmade i vatten varmt av naturliga kallor och med mer minerqler an de flesta mineralvatten hemma.
I gar var vi till medelhavet vid Narbonne plague. At lunch med medelhavet framfor oss och ljudet av den gamla sjogangen. Sedan besokte vi ett kloster Abbaye Fontfroide, byggt pa 1100-talet och besoktes av Bernhard av Clairvaux; kand fran Arnbockerna.
Idag forsokte vi hitta lite skogssvamp, med klent resultat. Men vi vqr uppe pa ett berg pa 700 meter cq 1 mil frar vara bopalar, och sag antagligen till Montségur pa 1000 meters hojd, kand fran Helig Graal heligt blod.
Igar hade vi 24 grqder som vqrmqst.
* Arques

* Genom Corbieres mot havet



* En frisersalong i Narbonne



* Mot havet



* Vi hade bestamt oss for att ata NARA Medelhavet!





* Ett kloster, Abbay de Fontfroid hette det nog

* Utebassangen i Rennes-de-la-Bain

Inga kommentarer: