Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

söndag 14 oktober 2007

5.6 I bersån

Hälsningar från Villan

Hej!

Igår var jag till Limoux och simmade de traditionella 3.000 metrarna medan Frun var hemma och simmade lugnt.
Internet fungerade medan det däremot inte gick att ladda ner bilder från kameran till datorn.
Idag var vi till Limoux för att handla och tog då datorn med. Felet var så litet att han inte ens tog betalt för det! Alltid någon glad överraskning.
De hade boulangerier och patisserier och charcuterier och vi hittade även en supermarche, som dock tyvärr inte hade någon färsk fisk. Det verkar inte vara lätt.
Däremot hittade vi Mousserande vin gjort på samma sätt, som de upptäckte här i klostret St-Hilaire någon mil bort. Även ostar fanns det gott om. Idag blev det en vällagrad Gouda, en vällagrad St-Nectaire och en mjuk Brie de Meaux. Hemma hade vi redan en Fourme d’Auverne. Det är inte bara vinerna som är billiga eller vad sägs om 40 rosor för 6 Euro?

Så maten idag blir enkel som vanligt. Till förrätt pate med små bitar Gouda och pakrika och lite valnötter. De faller ju som manna från himlen här, det gäller bara att hämta sked och nötknäppare. Till huvudrätt hamnar jag att steka lite kött och tillreda en skogssvampssås och koka lite broccoli. Men sen blir ju osttallriken lätt. Idag tog jag hand om Fruns jobb med att plocka fram bakelserna eftersom hon ännu plaskar på övrevåningen.
Vad vi gör i morgon vet jag inte. Så söndag skall vi till Carcassonne eftersom de har en konsert med operettamusik framförda av solister från operan i Montpellier. Dessutom råkar de ha en vinfestival så vi får smaka på årets primörer, kanske de första i Frankrike.
Just nu är det +19 i skuggan.
Bon Weekend, som de säger här.


* Det börjar bara vara Frun som saknas

Inga kommentarer: