Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

fredag 3 november 2006

2.70 Alla helgons dag

Kära dagbok!

Igår var det onsdag. Helgdag. Alla helgons dag. Det märkte vi inte så mycket av.
Det var en lugn dag för oss. Temperaturen har gått ner nu och orkade knappt över +10 grader, men solen skiner desto mer och pelargonerna blommar ännu vackert ute på fönsterbrädet.
På eftermiddagen blev det traditionell joggingtur. Den vackra och kuperade banan, som tog 1:40. I början var jag rädd att jag kortbyxor och t-skjorta var för lite, men när den inre värmen kom igång så var det lämpligt. Men cyklisten som ven förbi hade nog både långbyxor, långärmat och mössa.
Kvällsmat blev lite fegis-lax, champinjonstuvning och tagliateller. Ost och bakelser fanns enkelt att tillgå.
Frun tuggade så att en liten tandflisa gick av, vilket fick henna att bli rädd att hela plomben skulle komma efter. Så vi bestämde att torsdagens utflykt skulle utbytas mot tandläkarbesök.
Var till grannen för att får tel.nummer till lämplig tandläkare.
Idag, torsdagmorgon ringde jag, väl förberedd på franska, och så talade de engelska, så jag sade dent istället för teeth om tand. Tandläkare är nämligen dentinst på franska och dent betyder tand. Enkelt. Nåja vi har nu en tid till 16.30 i Neuvy-sur-Loire, några kilometer mot Loire. Så vi far i alla fall på vår utflykt i sokskenet och den svaga vinden. Det blir nämligen till Gien, med slottet, som är stängt på tisdagar och bron i staden Briare. Det är en intressant vattenkanal, som går över floden Loire. Det är egentligen en kanal som förbinder Seine med Rhone eller engelska kanalen med medelhavet. Problemet blir när den korsar Loire. Problemet är löst med Frankrikes längsta viadukt för små flodgående båtar.

Inga kommentarer: