Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

tisdag 13 november 2007

5.26 Sopor - simning - klippning

Hälsningar från Villan

Idag var jag med sopor till tunnorna ett stycke bort. Tänkte fara och köpa några mousserande på vägen ”hem”. Nåja en lite krok dock. Var till baren förra veckan (glömde kanske att nämna det) och smakade på ett glas Cremant och så att det med stora bokstäver stod byns namn på flaskan så jag frågade var man kunde köpa det. Fick en broschyr och en adress och den hade jag sett på väg till Limoux alldeles utanför byn så dit for jag. Hundra meter utanför byn såg jag namnet och svängde av. Efter ett tag kom jag till ett vägskäl utan skylta och svängde på måfå liksom vid följande (utan skyltar) och så småningom kom jag ut till en väg som jag kände igen. Alltså hade jag kört fel i någondera korsningen. Nå får söka upp en karta tänkte jag, men noterade att nu är jag ju nära den väg vi ser från vårt fönster så jag svängde upp där istället. Körde upp för kullen och hade en hisnande utsikt åt höger och vänster.
Körde tillbaka och hade en fin utsikt mot byn.
Hem via och iväg till simningen. De har ju simhallen öppen två dar i veckan under lunchtid, annars på kvällen då vi äter. Idag hann jag med nästan 4 kilometer. Kunde ha hunnit mer, men jag ville vara komma i tid hem eftersom Frun skulle och klippa sig till Limoux. Så tillbaka till L och så fick hon fara in till samma klippotek där de behandlat mig. Jag tog bilen till tvätten vid matbutiken. Den kostade 3 Eur och gjorde att bilen såg ut som ny igen efter allt den varit med om. Så for jag tillbaks och Frun kom rätt snabbt ut från Coifuren. Tyckte nog att de tagit ganska lite då hon sade att det ännu var tre kärrin… för henne. De var lite försenade.
Nå efter att jag väntat ytterligare trekvart så kom hon ut kortare i håret och hade mycket att berätta. Nå jag kände ju ingen systemet. Varje gång någon kom eller gick så skulle alla och diskutera med den personen. Några gånger måste frisörskan och ringa åt någon och så hade de ju så mycket att diskutera med varandra. Och oftast så måste de då lägga ifrån sig saxarna och skratta också. Men precis som för mig. Till slut blev det klart och hoppeligen blir även hennes hår att se vettigt ut efter en tvätt. Min TinTinfrisyr blev riktigt bra efter en tvätt i alla fall. Och priset var ju 15 Euro för henne och jag betalade 13 Eur, så inte är de ju alltför dyra i alla fall. Snacket får man nog på köpet.
Men lätt får man en dag att gå genom att fara med soporna, simma och klippa sig….

hälsningar S



* Så här ser byn ut från vår sida.
Kyrkan högst i byn, ett annat torn till vänster, en vit husgavel mer till vänster och strax till höger ett skymt hus. Där bor vi. Och denna vinodling ser vi på håll.



* Utsikt från ena sidan av kullen



* Utsikt från andra sidan


* Vy på väg ner från backen, ca 800 meter från byn: Noterar att det är mulet idag. Jepp, det var 20% sannolikhet för regn i Carcassonne. Vi såg nog inte en droppe. Men man kan notera att det inte varit så mycket moln på bilderna så här långt....

Inga kommentarer: