Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

tisdag 13 november 2007

5.25 Litet besök i Carcassonne

Hälsningar från Carcassonne

Idag blev det ett litet besök i Carcassonne. Tydligen mycket bättre att vara här på en måndag. Ser nästan ut som en vanlig stad, befolkningsmässigt. Murarna och de gamla husen är kvar, men det var ju öde på parkeringsplatsen alltså.
På väg in gick jag till turistbyrån innanför muern för att fråga dem om vem Nazaire och Celsus var. Kyrkan är nämligen helgad till dessa två män (? antagligen). Damen sade att hon inte visste, men att det nog fanns info i kyrkan. D jag frågade i turistbyrån inne i nya stan senast så sade de att de nog visste i byrån i gamla stan. Hm. Jag är lite nyfiken därför att kyrkan i Rennes la Chateau även dne är helgad till dessa gossar.
Nå vi tog en tur mot kyrkan, men någon info kund ejag inte se. Frågade även i ett snofsigt hotell bredvid och de visste att det fanns ett torg som var uppkallat efter Nazaire, men inget mer.
Vi vandrade vidare och sökte oss så småningom till en restaurang för att få något varmt i oss.
Till förrätt blev det en lokal sallad, som var generös och innehöll köt av duva. Inte ofta man får tag i det. Som huvudrätt bled det deras flaggskepp här nämligen cassouleten. En gryta på vita bönor, korv (antagligen inälvs) och kycklingben. Lagerblad, timjan, och ev andra örtkryddor och fett från gås. En krämig och god rätt enligt min smak. Frun påstår att det nog mera är för herrar... Nå en liten appeltårta fick sen avsluta det hela innan vi gick och så småningom ut genom murarna.
Frågade än en gång om gubbarna i byrån eftersom jag mindes att det fanns två damer, men inte heller den andra efter viss konsultation i böcker kunde ge något mer. Så de har 5 mijloner turister här varje år, men vet inte vem som gett namn åt deras kyrka. Märkligt.
Nu står hoppet till Rennes la Chateau, orten där en massa märkligheter ägde rum i slutet av 1800-talet. Rykten som sedan litter till grund för DaVinciKoden. Vi far dit på onsdag.


* Deras flaggskepp, cassouleten



* Sallad med duva



* Porten in eller ut ur Carcassonne




Inga kommentarer: