Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

måndag 12 november 2007

5.24 Tankar från Villan

Hälsningar från Villan


Dagarna går raskt. Jo på torsdag var jag och simmade nästan 4 km i Limoux. Sedan var det dags att gå till coifuren, som de kallar frissan här. Lite Tintin-aktigt blev det, men det växer väl ut igen…
På fredagen var vi och handlade. Eftersom vi lärt oss att fisk är dyrt och inte alltid så bra, medan räkorna är goda och billiga så beslöt vi att ha räkfrossa. Vädret börjar vara lite svalare. Knappt att termometern kommer upp i +15. Även här börjar höstfärgerna synas. Det intressanta är att vissa vinodlingar blir röda och vissa blir gula. Det blir intressanta mönster.
På lördagen var jag igen och simmade, nu lite över 4 km. På kvällen åt jag hästkött medan Frun åt grisfile. Vi samsades om samma Anjou-vin. Vi gillar det båda.
Idag firar man vapenstilleståndet av första världskriget. Även i denna lilla by finna ett minnermärke med ca 30 namn. Från andra världkriget finn ett par namn, liksom från kriget i Franska Indokina. Enligt CNN så har även USA nån slags memorial day.

Hälsningar S





* Räkorna finns i många storlekar




* De röda vinrankorna är kanske häftigast



* Kombinationen blir vacker



* Här, (i konseljrummet) kanske, skrevs sedan fredsavtalet efter första världskriget, eller i spegelsalen. Guideböckerna hade som bekant lite olika åsikt om det. Åtminstone skrev man under pappren för att delta i Amerikanska inbördeskriget där.

Inga kommentarer: