Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

lördag 31 oktober 2009

Till Montreuil-Belley

Kära dagbok!
Igår var vi till Château de Montreuil-Bellay, som ligger högt uppe på en kulle brevid floden Thouget, som är en biflod till Loire. Staden med 4000 innevånare ligger en timmes körväg NV från oss i Saumurområdet.
Vi besökte först barockkyrkan, som ju var öppen även under lunchen.
Klockan två öppnades porten till slottet och vi kunde börja med en promenad i borggården. Slottet omges av en ringmur med 13 försvarstorn. På platsen hade även romarna byggt ett försvarstorn, men detta påbörjades 1065 även om det mesta av det man idag kan se byggdes på 1400-talet.
Vi hade en guidad visning med ett häfte på engelska tack och lov! Vi kunde gå omkring och se på allt från kök, matsal, salar, sovrum, vinkällare. Väldigt snyggt och prydligt och stället hade ju en fantastisk utsikt med floden nedanför. Flygfotot är lite fusk eftersom det är taget av en affisch, men det ger en fin bild av hur helheten ser ut.
En mycket trevlig utflykt. Fransmännen är (var) nog bättre på slott än på vattenmarker!
På lördag far vi på en konsert med Bach, Händel, Vivaldi, Marcello m.fl. till Château d'Artigny.
På söndag far vi till Saumur för att lyssna till Brams requiem. Vi har hört det en gång tidigare för många år sen i Stephansdomen i Wien (Vienna). Nu kommer vi att lyssna till den en stenkast från Vienne, som är en biflod till Loire.
Bilderna klickbara som vanligt.


Inga kommentarer: