Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

söndag 30 september 2007

4.9 Kvällskonsert i Chartres


Halsningar fran Chartres

Ovan den minsta porten; den vastra, som inte ens omnamns i guideboken.

Dagen borjade hemma med promenad for frun och en tva och en halvtimmes joggingtur innanfor murarna for mig. Middagen blev kalvgryta med en rod Sancerre, tre ostar och en varsin bakelse.

Sedan blev det att fara till Chartres for konsert. Katedralen var fullsatt. Koren bestod av 45 pers och sedan var det 5 solister och en orkester. Det hordes i hela kyrkan! Langst fram kunde vi se den staty, som jag hade pa ett tidigare vykort. Forst kom Handels Te deum, fint barockverk, men lite ensidigt; Efter pausen kom Bachs massa en sol mineur, en underbar skapelse. Kraftig, mangsidig, mustig; omvaxlande. Den maste bara jagas hemma. Ett av de basta barockverk jag lyssnat till. Som vanligt tyckte jag att sopranen var bast. Efter en och en hqlvtimme fick vi komma ut i den friska luften igen, for att sedan sta i en ko i tjugo minuter for att komma ut ur parkeringshuset.
halsningar s

Nedan: Utsikten at ena hallet i Beauce. At andra hallet ser det likadant ut...



Inga kommentarer: