Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

tisdag 11 september 2007

3.15 Små planerade utflykter

Kära dagbok!

På kvällarna hinner vi med att läsa lite guideböcker. Vi börjar ha det ganska klart vad vi vill fara och titta på. Vi kör med liknande schema som senast. Det betyder två längre utflykter per vecka. En kortare och sen en tur för att handla. Däremellan kommer vi att ha tre dagar "hemma" med planering, titta på bilder från utflykterna, jogga, simma, lösa korsords och läsa posten. Matlagning och ätande tar ju även sin tid i Frankrike.
Eftersom vi ju inte förstår så mycket av vad som händer på tv, så har Frun två veckotidningar.
Vi kommer ju att bo på "cykelavstånd" från Chateau de Versailles. Det är inte slumpen som ligger bakom detta. Vi inleder med att fara dit tre veckor i rad. Det blir kanske parken och Chateau Trianon, dvs Marie-Antoinettes eget slott. Sen kanske det även blir de privata våningarna på slottet.
Förra gången var vu ju där en dag och det lärde vi oss då var en alldeles för kort tid. Men efter fyra dagar, så börjar vi väl ha en bättre uppfattning om slottet.
Chateau de Malmaison verkar lockande. Det var ju kejsarinnan Josephines slott där hon bodde efter skilsmässan med Napoleon. Vi har ju besökt Fontainebelau några gånger och tänkte nu vidga våra vyer.
Basilique St-Denis verkar spännande. Där ligger ju nästan alla franska kungar begravda. Nå kanske inte deras riktiga ben eftersom de visst var via någon massgrav i samband med revolutionen. Men väldigt många vackra gravar lär det i alla fall finnas.
Katedralen i Chartres har vi drygt 3 mil bort. En av Frankrikes finaste kyrkor. Vi har besökt den en gång på väg till övernattningen utanför Paris och vet att man nog kan titta på den en gång till.
9 mil bort har vi även Chateau Sully-sur-Loire. Reparationerna borde vara färdiga nu så att man kunde se hela slottet.

Orleans har vi passerat en gång och ätit en underbar lunch i. Den restaurangen skulle vi vilja besöka igen.

Inga kommentarer: