Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

tisdag 25 september 2007

4.5 Picnic i Chateau de Versailles


Halsningar fran Chateau de Versailles

Torsdagen var en inplanerad mellandag. Frun tog en promenad i parken och hann lasa en hel bok. Sjalv tog jag en joggingtur pa 2,5 h som avslutades med tva varv runt murarna. En uppskattning pa basen av puls och tid gav vid handen att murarna ar ca 4 km och de ar i en fyrkan dvs 1 * 1 km eller cq 100 hektar om jag raknar ratt.

Meteo hqde forutspatt basta vadret for fedagen och darfor for vi idag till Versaille. Bakgrund och vart forsat chockartade besok finns pa november ifjol, ca 15. Resan dit gick enligt GPS plan, men WC kon tog 20 minuter. Annan losning nasta gang.

Vi sicksackade oss ner mot Grand Canal och tittade pa Salle de Bal och Kolonnaden pa vagen. VI hade studerat var guidebok, som vi kopte ifjol dagen innan. Det visade sig dock att det grana omrodet till hoget och vanster inte alls bestod av laga hackar utan av planterad skog pa 5 meters hojd. Det var att ga som i en labyrinh. Borde haft GPSen med! Da vi kom till Grand kanal tog vi var lunchpaus. Helagad sallad, en croute, tre ostqr med baguette och en varsin appeltartlett och ett glas Anjou rott. Vadret var underbart och det kandes skont att sitta i skuggan och se ut oven kqnqel och upp mot slottet i fjarran. Nagra var ute och rodde i kanalen och minst 20 kom joggande.

Vi gick tillbaka och sag nya fontainer, och statyer och fontainer och statyer osv. Mest gick vi i skuggan da det blev allt varmare.
I guidebokan upptar parken ca 1/4 av boken och om man tar en tredjedel av det sa ar det lagom for en dag...

Med dennq varme sa blir det nog att ata ute i bersan ikvall igen. Parlhonsfilen vantar liksom en Morgon AC aven om det ar idag! Livaroten har vi halliit oss ifran men inte i kvall. Nar kattugglan borjar hoa sa sitter jag antagligen och fingrar pa min Napoléon Brandy.

halsningar S

Inga kommentarer: