Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

fredag 1 januari 2010

Summering av 00-talet

Kära dagbok!

00-talet var det decennium då vi på allvar upptäckte Frankrike. Efter att ha varit intresserad av matlagning en längre tid – mycket franskinspirerad - besökte vi Bryssel i slutet av 80-talet och njöt av maten och upptäckte att mat är på franska på kontinenten. Läste då lite köksfranska och gick med i en vinklubb. På 90-talet blev det en resa till Bordeaux och några kortare resor i Frankrike.

Andra halvan av 00-talet så besökte vi Frankrike ca 26 veckor innan vi for ner i våras, då det blev ytterligare 11 veckor. Vi upplevde bl.a. en pique-nique i St-Amor i norra Beajolais. Under den resan bestämde vi oss för att fara ner på hösten igen och det blev ca 16 veckor till. Det blev alltså ca 52 veckor i Frankrike under andra halvan av 00-talet. Det betyder alltså var 5:e vecka i medletal. Men det har ju varit i perioder.
-09 var Frun nästan lika mycket i Frankrike som hemma.
Vi inleder det nya decenniet med att vistas någon månad i Frankrike innan vi far hem, så det kommer ju att dröja ett tag innan vi kan säga att vi har varit lika mycket hemma som borta på 10-talet. Men egentligen så bävar vi nog för den dagen och hoppas kanske innerst inne att den inte kommer alls!?

Inga kommentarer: