Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

torsdag 7 januari 2010

Snö igen i Frankrike


Köra dagbok!

Exeptionell, som fransmännen säger, när det snöra i januari. Men nu har vi snö igen. Kom häromdagen och då dagstemperaturen ligger kring 0 och natten är kallare så försvinner den ju inte. Inte lika mycket som senast, men ca en cm och det betyder att alla gångar är snötäckta.
Var ut och joggade idag på småvägar och där var det ju snötäckt. Hörde ju redan senast att det är mycket ovanligt att snön håller över två dagar så detta måste ju vara rena fimbulvintern för dem. Och de lovar ju inte plusgrader ens i veckoprognosen. Så bara vi får nederbörd så är det snö!
Såg på nätet att de hade fått flera dm i England. Hörde även via en bekant i Lyon att de har 25 cm snö där. Och när vi ser våra prognoser så varnar de för snö lite varstans.
Då är det ju skönt at sitta och mysa framför brasan. Även om ju en öppen spis är allt annat än effektiv, så ger den ju ändå en bra strålningsvärme eftersom det ju är enbart ekved, som vi använder! Och centralvärmen ger grundtryggheten.

Inga kommentarer: