Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

lördag 23 januari 2010

Resor från Frankrike


Kära dagbok!

Vi trivs ju bra i Frankrike, som kanske några noterat. Men vi vill ju ibland ändå titta oss omkring lite. Fick ju reda på för julen att Ryanair flyger från Tours, som ju ligger 6 mil norrut. De flyger bara till "London", Marseille och Porto, så vi har ju lite tittat på Porto. Ingen av oss har varit där. Staden är väl mest känd (?) för sitt Portvin. Den har 260.000 innevånare, men 1,2 miljoner ink förstäder!

Nå nu har vi bokat en resa i mars, eftersom de då skulle kosta 15€ plus deras sedvanliga supplimanger. Det var visst 30€ om man ville ha en 15 kg väska. Så vi bestämde oss för att vi ska klara oss med en väska. Jag behöver ju inte så mycket annat än reseklader, joggingskor och shorts :)
Vi ser fram emot ett avbrott i vår slottsvistelse inför påsken! Men det gäller att komma ihåg att skriva ut boardingkortet annars tar de 40€ extra per näsa för det. Alltså MER än för flygturen.
Tur att vi köpte en liten skrivare förra veckan. Har ju lite dragit oss för det eftsrom vi har tre hemma! Förr, förra gången hade vi en skrivare med i bilen, men inte nu i våras. Typiskt.

Inga kommentarer: