Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

söndag 1 mars 2009

8.4 Beaujolais distriktet


Kära dagbok & vänner!

Vi kommer alltså att bo i vindistriktet Beaujolais, även om vi inte bor i de berömda byarna, som har rätt att ge sitt eget namn åt vinet som Julienas, Morgon (som vi drack i går) och St Amour osv. Vi bor ca 3 mil väster om dessa byar. Men det är ju inte längre än vad vi har till stan hemma när vi ska och handla. Så efetrsom vi ju bor i en rätt glesbefolkad del, så hamnar vi antagligen ner till Beajolais då vi ska handla.

Vi är ju inte dummare än att vi då även kan passa på att titta oss omkring. Vi behöver ju inte ta hela området på en gång utan bara några byar per tur så att säga. Nå, vi har ju varit där en gång förr, för 10+ år sen så vi vet ju att det inte är några stora byar så det går nog rätt fort. Vad vi kan se på foton, så bör vi sen vid lägligt väder kunna se ända bort till Mont Blanc, som ju är Europas högsta berg.
Nu i helgen har det varit över +15 kring Lyon, så vi hoppas att det ska grönska en hel del redan när vi kommer.
Kommer denna gång att ta med både fågelbok, kikare och tubkikare. Och så har jag laddat ner tre CD med fågelsång till datorn. Vi bor ju längs ett av Europas bästa fågelsträck. De rackarna kör upp via Camarque elelr Rhôneflodens delta och svänger sedan norrut längs Saone och via Tyskland norrut. Precis som vi - men andra vägen.



Inga kommentarer: