Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

fredag 13 mars 2009

8.15 Små utflykter i Loire


Kära dagbok!

Under vår vecka i Loire, så kommer vi troligen INTE (!) att besöka Château de Chanonceau. Vi har besökt det tre gånger, och vill nog dit igen, men det finns så mycket annat. Detta blir i så fall tredje gången, som vi inte besöker det även om vi har vägarna förbi. Men vi siktar på nästa gång!
Nå vi har en idé om ett slott som heter Château de Loches, och som ligger fem mil bort. Det var visst där som Jean d'Arc träffade den berömde kungen. Slottet har allstå anor från 1200-talet.

Sedan hade vi även tänkt besöka Château de Amboise, som vi en gång passerat, men inte hann besöka.Det var där som Frans I bodde då han hade Leonardo da Vinci boende hos sig. Leonardo dog på slottet och hans grav finns i en vacker kyrka, som vi vill se. Sedan köpte (eller stal han som vanligt) Frans den inte helt okända tavlan, som vi kallar Mona Lisa, men som varken fransmännen eller italienarna skulle känna till om vi nämnde det namnet!



Norr om Amboise finns Tours, som vi besökt tidigare, men den vackra och symmetriska katedralen har jag svårt att låta bli en gång till.

På promenadavstånd finns en av de mest prisvärda restauranger vi besökt i Frankrike. Liten, men naggande god! Ett tack till Första Klass Guideböckerna. De har bra tips!

Inga kommentarer: