Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

fredag 6 mars 2009

8.8. Och så vill vi till Bourg-en-Bresse!



Kära dagbok & vänner!

Det är ju även spännande med alla de olika råvarorna de har i Frankrike. En, som vi ännu inte prövat kommer från Bourg-en-Bresse, nämligen den enda AOC-klassificerade kycklingen. Som har en lapp kring foten med ägarens adress, så att de inte ska kunna smita över till grannen. Som har blå fötter och vit fjäderdräkt. Som väger minst 1,5 kg. Som har minst 10 kvadratmeter per kyckling. Här är det visst så att det får finna högst tio per kvadratmeter för att få kallas "eko". De går naturligtvis ute. Det produceras ca 1,2 miljoner per år. Största delen konsumeras i Frankrike. Men de är inte billiga.... Men denna gång har vi bestämt oss för att testa. Har några intressanta recept med.


Men Bourg-en-Bresse har även annat att titta på ! Många korsvirkeshus. En av de vackraste (!) igen (!) eller åtminstone en av Frankrikes mest besökta kyrkor! En kyrka som Margareta av Österrike lät bygga i början av 1500-talet då hennes man Filibert av Savojen hade dött.
Staden ligger ca 7 mil öster om Sanny och inte längre än 5 mil från Geneve. Därför är det ett mycket bra alternativ att flyga till Geneve om man vill till Bourgogne.




Inga kommentarer: