Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

torsdag 30 december 2010

Peniche

Kära dagbok!

Inför nyårshelgen så valde vi att ta en liten tur söderut. Trodde det skulle vara kortare, men vi måste köra runt hela Óbodosviken, eftersom de inte byggt någon bro. Inte nog med det, mtorvägen gick österom Óbidos, så det blev dubbelt längre även om staden Peniche ute på en halvö egentligen bara låg västerom.
Nå vi körde sedan längs kusten och kunde se var de kunde använda sin surfingbrädor. Med våtdräkt och kring +15 i luften så gick det tydligen bra.
Så körde vi vidare till Peniche (uttal: stumt -e, betoning på i, som är kort, ch uttalas som ssj) och väl där så förstod vi från turistbyrån att det var bäst att köra motsols runt halvön, som ligger västerom skäljva staden dvs med Atlanten på alla håll. En spännande rundtur, där det blev att stanna många gånger och även en gång för att köpa nyårskrabban. En spännande stad, som vi nog återkommer till. Om inte förr så på en konsert, som de ger i stadens största kyrka snart.

Inga kommentarer: