Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

måndag 28 december 2009

Lite tryffelmarknad.


Kära dagbok!

Vi har länge suktat efter att få besöka vår andra tryffelmarknad och idag var det dags. Vi tog en snabblunch och så for vi iväg i duggregnet. Jägarna hade redan samlats och var på väg ut. Nå hobby skyr inte regn.
Målet var en by vid namn Marigny-Marmande knappt tre mil västerut. Vi körde längs "vår" biflod Claise tills vi nådde Loires biflod Creuse och så småningom körde vi även över Vienne, som ju är nästa biflod västerut innan vi nådde den lilla byn M-M. Körde snabbt genom centrum och såg inget. Vände och kollade broschyren en gång till Datum rätt och ingen tid utsatt. Då måste den ju hålla på hela dan?
Så såg vi en person och sen en bil och antog att det var åt det hållet. Hittade en parkeringsplats och stannade.
Folk kom och de flesta bar på en hel del. En lyckad marknad tydligen. Vi steg ut och gick in. Någon stod och skrubbade det golvet i den tomma salen. En man kom och talade med oss och vi uppfattade ordet "truff" och sade oui, oui. Han försökte förklara att det var stängt!!, men vi uppfattade att han ahde svampar, så vi följde efter honom till bilen, som stod bredvid vår och från bakluckan kunde vi sen få se, dofta och känna på några läckerheter. De kostade 1300 € per kilo, så vi tog inte hela lådan utan valde till sist två små, små, små tryfflar, som kostade 20€. Tur att man har recept från förr! (Här)
På väg hem passserade vi som vanligt ett nytt slott. Det finns liksom en hel del av dem här.
Väl hemma så passade jag på att fota de små raringarna i den lilla ask, som vi satte in i kylen med ägg och tryfflar. Det börjar vara hög tid att sätta in dem nu bara som ett tips ;) . (Det är väl svårt att notera att de smälter väl in på tallriksunderlaget, som vi köpte tidigare här i höstas på en annan marknad! )
Jägarna började så småningom komma tillbaka och det hördes skrål, plopp och sång från festsalen. Utanför låg en liten vildsvinskulting och senare även en ståtlig hjortbock.

Inga kommentarer: