Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

lördag 24 januari 2009

7.4 La Rochelle




Minnen från Atlanten.


Efter att vi flyttade från Château de C så for vi mot atlanten och till en stad som heter La Rochelle. Städer vi besöker brukar ju ha haft sin guldålder innan Nya Världen upptäcktes och detta var inget undantag.
Nu ska man ju inte av denna orsak tro att hela Frankrike hade sin guldålder på typ 1200-talet utan det beror på vårt väldigt selektiva urval.
Nå hur som helst så har La Rochelle varit en livlig hamnstad sedan 1000-talet och under medeltiden byggde man den skyddade hamnen med de två tornen. På medeltiden hade man en kätting som skyddade hamnen under natten - förutom vakter.
Nu kan man i alla fall njuta av den vackra hamnen. Speciellt om man lyckas få ett rum i ett av de hotell, som ligger vid kajen. Inte blir det sämre av att man får ett rum med fönster mot kajen. Alternativet är nämligen mot tvärgatan. Och inte blir det sämre av att man bor högst upp.
Men som en god bekant brukat säga: You have to plan happiness. Dvs jag bokade hörnrummet högst upp mot hamnen!
Men tack vare det så kan även Du njuta av utsikten, både under dagen och under kvällen. Enjoy!





Inga kommentarer: