Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

måndag 12 januari 2009

7.1 Chateau de Cherveux




Minnen från ett slott.



Chateau de Cherveux (hemsida) ligger lite mitt emellan, så att säga. Det ligger inte i något vindistrikt och inte i de kända slottdistrikten, utan mitt emellan. Dvs det ligger mellan Loire och Atlanten. Det ligger mellan Loire och Bordeaux. I ett område som heter Poitou.

(Tycker du att bilden ser märklig ut? Tyckte själv den blev skojig. Den är tagen mot bakrutan på hyrbilen. Det är en spegelbild, vilket man ser om man ser på de andra bilderna.)

Den övre bilden fick en vinter av dem, när de ville visa att de har snö ibland. Vi hade då ännu inte fått snö den säsongen.

Orsakerna till att vi bodde här var fler. Dels var det just för att det var ett slott. Vi ville bo på ett slott. Vi hittade det på på den länk jag har bland "användbara franska länkar" till vänster under rubriken "hyra rum på slott". Där finns mång altrenativ. Många dyra och några inte så dyra. Detta var ett av dem! Vi bodde där några nätter och var en dag på utflykt till Cognac. Å andra sidan så for vi sedan vidare mot La Rochelle, som ligger vid kusten, men ändå inom Cognacdistriktet.

Slottet ägdes av ett äldre par. De hade markerna utarrenderade. Det var alltså helt enkelt en jordbruksfastighet. Senare hittade vi det även till salu på en försäljningssite. Priset låg kring 2 miljoner Euro. Hur mycket marker det fanns med minns jag inte, men det är ju så - lärde vi oss senare - att man ju nästan får slotten gratis. De är om man milt utrrycker det - lite svårarbetade. Och antagligen lite dyra i underhåll och uppvärmning. Det är inte enbart en fördel med en meters väggar! Rummen är jättestora och sedan är det svårt att få lämpliga bostadslokaler ändå.

Vi hade två rum och jättebadrum till vårt förfogande och utsikt över vallgraven, hästhagen och kyrkan. Byn hade väl några tiotal innevånare. Någon butik minns jag inte.

En kväll åt vi hos värdparet - kallas table d'Hotes, om jag minns rätt. Värdens bord. En kväll var vi till en lokal "restaurang" som låg vid en liten insjö. Inget ställe man far flera gånger till om man så säger.

Nedanför finns några bilder från slottet. Alla går är klickbara och blir då rätt stora!





Inga kommentarer: