Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

torsdag 1 juni 2006

Avsnitt 1 Till Bourgogne!



Kära dagbok!
Detta är en kombinerad reseblogg och reselog. Alltså en blogg , som till att börja med handlar min och min Hustrus vistelse på en gård i norra Bourgogne hösten 2006. Senare kommer den även att handla om andra resor. Jag har även separat blogg om en resa i Provence.
(Bloggen är överflyttad, och i viss mån redigerad våren 2008. Men baserar sig i huvusak på de inlägg jag haft våren 2006 - vintern 2008.)
Vi har nu bokat huset någr
a veckor från hösten 2006. Under vår vistelse så kommer vi varje vecka att göra tre utflykter:
1. För att handla till någon stad / by inom 20 kilometers radie.
2. En kortare utflykt med en restid under en timme.
3. En längre utflykt med en restid om två timmar, enkelväg. Självfallet kommer vi då att besöka en restaurang. Under de resterande fyra dagarna kommer vi att vara på gården / eller i byn där vi bor. Vi kommer att bo i närheten av en by, som heter Saint-Amand-en-Puisaye.
Den ligger i Bourgogne.
Närmaste större stad är Auxerre ca 6 mil åt NO.
Loire och floden ligger några mil västerut. Drygt två mil söderut finns Sancerre och Puilly-sur-Loire (Puilly-Fumé). Chablis ligger ungefär 7 mil österut.
I huset har vi tillgång till vardagsrum och kök, samt några sovrum på vinden. De övriga rummen är privata. Ägaren bor inte där utan de bor utanför Paris.
Före resan kommer jag att skriva lite om de platser vi tänkt fara och handla till, de kortare utflykter vi planerat, samt de längre utflykterna.

Inga kommentarer: