Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

torsdag 25 januari 2007

3.5 Snö i Frankrike


Kära dagbok!

Ja i är väl många som längtat efter vintern detta år. Och nu har vi alla ett litet snötäcke. Men det skojigaste var att de fick det ungefär samtidigt i Frankrike.
Fick ett mail i veckan av några vänner, som har det lilla slottet Chateau de Cherveux mellan Poitiers och La Rochelle. Vi bodde där för något år sedan. Då hittade vi det på Chateau de France, som finns på en länk till vänster: Vill du hyra slott?

Det är ett mycket autentiskt slott från slutet av 1400-talet. Det finns ganska många slott där man kan hyra några rum till ett pris, som motsvarar ett litet rum på ett tvåstjärningt hotell i Paris eller ett trestjärningt utanför Paris. De har flere hemsidor för den som vill googla på slottsnamnet.
I nyheterna har vi även sett bilder från det snöiga Frankrike. Och de har problem. De använder nämligen inte ens vinterdäck. Det kommer så sällan snö som de säger. Men desto värre när det kommer. Läste på en blogg att det största problemet är att långtradarna inte kommer fram, så affärerna töms omedelbart av hamstrare.

Rekommenderar varmt en övernattning på ett slott i Frankrike. Det blir nog en upplevelse. Väggarna brukar vara drygt 1 meter och takhöjden är rejäl! Det kan även finns möjligheter att övernatta i kungens säng, men då kostar det liite mer...

Inga kommentarer: