Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

måndag 20 september 2010

Château de Boussay (*3)



Kära dagbok!


Så är vi då äntligen tillbaka i Loiredalen på "vårt" slott igen. Allt är sig likt. Athenes, den gula labradoren vaktar framför dörren och det är varmt och skönt.

Den första helgen har de en hel del slott öppna för allmänheten som annars inte är öppna elelr så är inträdet gratis. Eftersom vi sett en hel del av de, som normalt är öppna så försökte vi hitta några, som vi inte kunnat se tidigare.


Så på lördagen var vi och besökte Château de Boussay, som ligger inom joggingavstång från vårt eget slott - åtminstone om man är van med lite längre turer :)

Vi har vandrat runt där förut, men jag uppfattade det som om vi nu skulle kunna komma in i deras privata kyrka. Tyvärr hade jag missförstått det och det var byns kyrka mittemot, som var öppen. Men hur som helst så var det en trevlig promenad att i det varma vädret gå ett varv runt de tre slottena.


I våras träffade jag en av ägarna och hon berättade att de var tre systrar, som ägde dem. Det är ju egentligen tre olika slott från olika tider och i olika stilar. En del är från 1500-talet, en från 1600-talet och en från 1700-talet.

Sen är det ju lite spännande att borggården är helt omviven av en vallgrav med vatten. I våras lyckades jag till slut lura ut att vattnet kommer genom två bäckar hitom slottet, både från höger och vänster. Nu på hösten var tyvärr bäckarna helt torra. I vallgraven kunde vi åtminstone i våras se en hel del fiskar av rejäl storlek. Om de är ätliga eller inte vågar jag inte spekulera i. Men nog brukar ju de mesta gå att äta.

Så även om vi ju sett detta tidigare, så var det ju ett bra sätt att mentalt komma tillbaka till Loire. Man märker genast att vi inte är hemma i Norden, dvs det finns ju slott överallt här.

Inga kommentarer: