Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

torsdag 22 april 2010

Puccinis Tosca på Opéra de Tours


Kära dagbok!

Efter en liten paus med musik så kunde vi igår fara till Tours och se/lyssna till Puccinis klassiska Tosca. Vi hade naturligtvis lyssnat flitigt den senaste tiden så att vi skulle kunna sjunga med ifall det behövdes.
Den spelades på Grand Theatre de Tours. Lite knepigt med titlarna. Huset heter teater, men de som arrangerade operan heter Opera de Tours. de arrangerade en handfull program denna vinter och detta var ett av dem. Vi var ju tidigare och lyssnade på Verdis Requiem på samma ställe.


Vi var ju sent ute med biljetterna och damen i telefon hade hotat med bad-bad-places, men vi hamnade på bottenplan denna gång. Lite på sidan, men med fru utsikt mot scenen. Och med beaktande av att de som satt fem platser åt höger betalade tre gånger mer, så var vi mer än nöjda.

Tosca är ju en klassisk Opera. Tyvärr var ju hon den enda kvinnan i operan. Som tur var så var hon i alla fall sopran. Och sjöng väldigt bra. Normalt sjunger hon på Operan i Montreal, men som rut var så hade hon ett engagemang på Operan i Lyon för några veckor sedan och blev kanske då i Europa. Med tanke på askmolnen alltså. Hon är född i Tyskland och uppvuxen i Spanien enligt hennes egen hemsida. Inget skvaller jag hört på stan.
Hon och "busen" "polisen" var nog de som sjöng bäst. Synd bara att de fyra huvudpersonerna dog. Men det är väl så när det är opera ??


Vi var ju på samma ställe tidigare, så jag tänkte att en bild inifrån mot gatan kunde passa bättre. (Förra besöket) Trappan är lika vacker, men måste fotograferas. Och som sagt en Opera innebär blod och död, så en scen av detta kunde rymmas med. naturligtvis olovligen fotograferad, men det förstår ju alla. Först tredje gången kom de och sade till...

1 kommentar:

Jan Granath sa...

Hej Stephan

Som vi kom överens om lägger jag här in en länk till en beskrivning av vår hemby Boutenac - http://www.trivago.se/boutenac-182551/reseguide -
så kan du se hur vi har det. jag ser fram emot att du lägger in en Trivagolänk efter Valborgshelgen som vi sa.

Hälsningar

jan