Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

torsdag 24 maj 2007

3.11 Natt på slott



Kära dagbok!

På väg till och från Grönan så kommer vi att ta in på två olika slott. Båda ligger i Lorraine, som ligger mellan Champagne och Alsace. På väg ner kommer vi att vila oss på ett Chateau d’Autigny-la-Tour. Byggt på 1700-talet under Ludvig XV:s regering. Kan vara lämpligt eftersom vi sedan kommer att besöka Chateau de Versailles redan veckan efter.
Av en slump så råkar Jeanne d’Arcs födelseplats befinna sig några kilometer därifrån. Vi kommer nog rätt sent till slottet, men följande dag har vi lite tid att dels se oss omkring på slottet och dels besöka platsen där Frankrikes nationalhelgon föddes. Jag har ännu inte skrivit så mycket om henne i dagboken, men jag kommer att skriva en liten berättelse om henne.
Vi kommer inte att ha hela slottet till vårt förfogande utan bara ett rum. Vilket vet vi inte, men ett av rummen ser ut så här:
Slottet hittade vi på länken till vänster, hyra (rum på) slott. Där hittar man ävend eras hemsida.

Priset är normalt inte högre än ett normalt **-*** hotell om man kan hålla sig från att beställa kungens rum. De brukar vara liite dyrare...

Inga kommentarer: