Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

tisdag 15 maj 2007

3.10 Hyra hus / lägenhet i Frankrike?

Kära dagbok!

Eftersom jag anar mig till att många som läser denna blogg är intresserad av att själva fara till Frankrike och kanske vsitas där en längre tid, så tänkte jag tipsa om hur vi har hittat våra boenden. Det är ofta från Homelidays. Finns som länk till vänter. Surfade för några år sedan och hittade denna sida. Som vanligt gratis för den som vill hyra. Antagligen är det hyresvärdarna som betalar en liten avgift. Har noterat att de brukar använda 2-4 siter där de marknadsför sig.
Denna är även på engelska, ifall någon undrar. Det finns uppgifter om värdarna kan engelska. Många kan. Man kan sedan söka enligt region, pris, med kylskåp etc. Notera dock att "flat" även kan vara en lägenhet av två i ett hus.
Alla ha ren standardiserad beskrivning med läge, sevärdheter etc. Många har utöver detta en egen hemsida. Inte all på engelska.
En normal varning med fransmän är att de inte är så snabba på att svara om man säger så. Det kan lugnt ta en vecka.
De prisuppgifter de har går oftast att pruta på om man stannar mer än en vecka. Framför allt om man funderar på att vara där höst, vår eller vinter.

Inga kommentarer: