Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

onsdag 23 augusti 2006

1.10 Det närmar sig

Kära dagbok!
Resan närmar sig. Vi har bekräftat vår ankomst lördagen den 16 september. För v år del betyder det att vi far hemifrån torsdagen den 14.
Vi har haft ett häfte där vi skrivit upp allt utom det vanliga som man har med sig på en veckas tur dvs kläder av olika slag. Jag försökte vara systematisk, så vi hade mellanrubriker enligt våra rum som sovrum, badrum, sal, kök, kontor etc. Även enligt våra aktiviteter som utflykter, motion, hobby. Även katten och bilen fick varsin rubrik. Jag kunde räkna till över 150 olika punkter att ta med eller att förbereda innan resan.


Katten skulle ha EU-pass. Posten skulle ändras. Frun skulle köpa garn till sin stramaljtavla. Båten måste dras upp. Kandelabern skall packas ner. Det ser så tomt ut på fotot när bordet står tomt i deras sal. Husbonden måste minnas cognacskupan ifall ….Förklädet, som köptes i Dijon i våras med texten Bourgopgne känns lämplig att tas med. Tre franska kokböcker plockas från kokbokshylla. Den öppna spisen verkade spännande så ett fiskhalster tas nog med. Lite vinjäst måste rymmas med. Druvor och damejeanne finns säkert i Bourgogne! Cd-spelaren med 300 skivor måste tas med eftersom vi inte klivit in i MP3-världen ännu. Ett kastspö kunde man ta med. Sällskap får man alltid vid bäckarna. Om man sen får nån fisk är en annan sak. Petanquen har visst nån skrivit upp. Bilen har fått nya bromsskivor och oljan skall bytas ännu. Alla bankkoderna måste tas med. Hoppas nu bara att vi får internetanslutning innan vi reser tillbaks. Datorn kommer jag nog ihåg. Joggingskorna måste med liksom simbyxorna. Fågelboken och kikaren skall väl rymmas med. Hur många guideböcker och ordböcker som måste med har jag inte vågat räkna. Sen kommer väl Frun med några romaner i sista stund som måste med kan jag tänka.
Kameran kan vi väl inte glömma, men alla kablar och laddare är också de viktiga.
Vi vet nu att det finns en marknad med grönsaker, kött och fisk på söndagsmorgon några kilometer från vårt châteaunette, som jag kallar det. Vår hyresvärd tyckte inte att det kunde kallas châteu…Så det blir att stiga upp tidigt och inhandla ingredienser för söndagsmiddagen. För säkerhets skull får vi väl ta lite havssalt, franska örter och annat smått och gott så vi klara söndagen utan ytterligare shoppande. Vinet får vi väl inhandla i någon kiosk längs vägen.
Vi börjar känna oss förberedda.

Inga kommentarer: