Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

söndag 17 december 2006

3.1 10.000 besök

Kära lilla dagbok!

Det är helt otroligt att 10.000 besök passeras idag. Det intressanta är ju att det har varit fler besök i december än i oktober. Det är endast november som var mer besökt.
Benson recencerade Jean-Marc Brochards Chablis Premier Cru från Montée de Tonnerre i nyhetsmorgon och gav det 4 solar. Utmärkt till nyårsmiddagen. Tonerre ligger öster om Chablis, något söder om Grand Cru sluttningen. Köpte själv en Grand Cru av samme vinmakare i våras när vi besökte Chablis. Årgång 2004, som de sade att borde få några år till i källare. Så vi väntar med den till något finare tillfälle.
Men nyåret närmar sig. Vi har ännu inte bestämt oss för vad vi skall ta, men det blir nog en del från Frankrike. Jag återkommer ännu innan nyår, men så mycket är väl klart att de torkade murklorna, som vi köpte i Riquewihr har vi planerat in. En rådjursfilé ligger klar medan vilket hemsläpat vin det blir är ännu inte klart. Någon fransk ost tas nog hem från butiken ännu och kanske även pilgrimsmusslor. De hade ett intressant och enkelt recept i Nyhetsmorgon, kanske värt att pröva.

Inga kommentarer: