Välkommen till UTFLYKTER och VISTELSER I FRANKRIKE & PORTUGAL

Nu är vi tillbaks i Frankrike. Denna gång i Normandie.
I bloggen finns även resor/vistelser i Bourgogne (-06), Beajoulais (-09) Loire (-07, -10 & -11), Languedoc (höst -07), Andorra (-07) och Portugal (-10).
Kommentera eller ställ frågor!

lördag 24 april 2010

Sommar på slottet





Kära dagbok!



Ännu en dag med +(!)26 i skuggan Börjar nästan bli enformigt. Nu är bassängen öppnad. Löven har jag plockat bort med en lövhåv. Nu går roboten omkring och samlar allt smått. I morgon sätts cirkulatiosnpumpen igång.

Tar tyvärr nån dag innan vattnet är helt klart, men nog är det redan betydligt klarare än i viken hemma. Temperaturen är ca 14, vilket även det är mer än vad det brukar vara vid skolavslutningen då de modigaste brukar våga sig i plurret hemma. Jag brukar gå när det är +18, men så brukar jag ju även simma 1500 meter+.




Äppelträden står i full blom. En av kastanjerna har blommat fördigt. Den stora hästkastanjen har börjat så småt och kommer förhoppningsvis att bli vit inom några dagar. De röda buskarna blommar för fullt. De första irisarna har slagit ut.

Svalorna är nästan livsfarliga. Många sångfåglar hörs från olika håll. De flesta ekar börjar grönska. Björkarna har slagit ut sina löv helt och hållet. Känns som pingst fast det bara är Valborg nästa vecka. Men lite extra förväntnigar i luften på nåt sätt. Känner ni också?

Inga kommentarer: